31. august 2020 | Niels Busch

Notat vedrørende årsturneringen 2020

Notat om Årsturnering 2020

På mandag den 31. august spiller vi den femte af årsturneringens syv tællende turneringer. Det var planlagt, at vi skulle spille otte, men Corona pandemien skabte uorden i sagerne.

Nogle medlemmer har spurgt mig om, hvordan årsturneringens slutresultat udregnes. Det gør det i år som i alle de andre år, men lad mig repetere.

Hver match spilles i op til tre, så vidt mulig nogenlunde lige store rækker. ’Dagens match’ præmieres hver gang fuldstændigt efter Seniorklubbens regler. Der spilles almindelig Stableford.

Efter tredje tællende turnering deles alle, som har deltaget, op efter handicap i tre rækker A, B og C. Det handicap, der gælder, er det sidste, de har spillet med i årsturneringens tre første turneringer. Denne rækkeopdeling er så den, der gælder for alle matcher i hele årsturneringen. Det kan føre til, at spillere som ændrer handicap under de første tre matcher kan blive flyttet fra en række til en anden. Det kan naturligvis ændre deres placeringspoint. Dette stopper efter tredje match. Spillere, som kommer til efter tredje match, rækkesættes efter det handicap, de kommer ind med.

Placeringspoint er det tal, som angiver ens placering i den række, i hvilken man spiller matchen. Vinderen får 1 p. Nr. 2 får 2 p og så fremdeles.

Årsturneringens endelig ’ranking’ af spillerne i de tre rækker afgøres af summen af de fire bedste placeringer spillerne har opnået. Deraf følger, at man skal have spillet med i mindst fire tællende turneringer for at komme på listen.

Det følger også, at alle som nu – før den femte tællende match – har spillet med blot én gang stadig kan vinde sin række!

Indtil nu har 58 seniorer spillet med mindst én gang. Ti spillere har været flittige nok til at spillet med alle fire.

Det ser lidt kompliceret ud, men er egentlig ganske simpelt. Det værste er at få de rigtige tal til at stå de rigtige steder. På gensyn på mandag og venlig hilsen,

Niels

Flere nyhedsbreve
Stars

Bliv medlem

Vi tager i glæde imod flere medlemmer, og ønsker du at blive medlem af Seniorklubben, så klik på knappen herunder.

Ansøg nu